marți, 10 martie 2020

PREOTUL ARE VREDNICIA DE LA DUMNEZEU DUHUL SFANT



      Bucuria mea, vrednicia fiecarui preot crestin ortodox, este oferita de Duhul Sfant, care prin intermediul mainilor episcopului imbraca sufletul lui cu vesmantul divin al Harului arhieriei Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Din momentul in care a primit harisma preotiei si s-a imbracat cu harul sfinteniei a dobandit si stapanirea duhovniceasca, superioara stapanirii lumesti. 

Sfantul Cosma al Etoliei, spunea asa: “Daca mergand pe drum, as intalni imparatul Bizantului si un preot, intai as alerga sa sarut mana preotului si apoi as saluta pe imparat. Si daca m-as intalni pe acelasi drum cu un Inger si cu un preot, mai intai as alerga sa sarut mana preotului si apoi, as saruta mna Ingerului”. Rugaciunea binecuvantarea si harul preotului, sunt toate ale lui Iisus Hristos. 

Chiar daca preotul este tanar sau batran, vrednic sau nevrednic, el poarta preotia lui Hristos, are harul lui si imparte binecuvantarea divina a Acestuia. Harul divin este de la Duhul Sfant impreuna cu puterea de a lega și de a dezlega pacatele oamenilor. Prin Har se savarsesc Sfintele Taine. Preotul, prin Har, este mijlocitor intre Dumnezeu si oameni, cu putin mai sus decat acestia, dar si cu o sarcina mai grea atarnata de glumajii lui. 

       La hirotonie i se spune preotului: “Primeste odorul acesta si pastreaza pana la adoua venire a Domnului nostru Iisus Hristos care il va cere de la tine”. Din nefericire, astazi traim intr-o lume a anarhiei, a materialismului, a necredintei si a distrugerii morale, unde preotii crestin ortodocsi nu sunt cinstiti ca reprezentanti ai lui Dumnezeu pe pamant: prin mana preotului poti primi dezlegare de pacate si Sfanta Impartasanie (viata ta vesnica), pe care tu nu ai de unde sa ti le poti lua. Amin si Aliluia!

                                                                                                                                          Preot Ioan 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ