vineri, 15 iunie 2018

SĂ-I IUBIM PE SFINȚI!

”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.” (Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)



Trebuie să-i iubim pe cei care L-au iubit pe Dumnezeu atât de mult.. Protestanții spun: "De ce să cinstim pe cei care au fost oameni ca și noi"? Dar sfinții nu au fost oameni ca și noi. Ei au fost oameni care au făcut din Dumnezeu scopul vieții lor!
Ascultați-l pe Pavel care zice: "Pentru mine viața înseamnă Hristos"! Oare câți dintre noi putem să spunem ca el?
Priviți-l pe Petru cum se aruncă în marea învolburată, mai înainte de Răstignire și în cea liniștită, după Înviere, ca să ajungă la Hristos! Câți dintre noi fug după Domnul?..
Priviți-i pe Ioan, apostolul iubit și pe Maria, sora lui Lazăr: unul se cuibărește la pieptul lui Hristos, cealaltă la picioarele Lui: pentru amândoi, Hristos era fericirea vieților lor! Oare așa este și pentru noi?..
Priviți Mucenicii care mor în chinuri pentru Hristos! Noi nu renunțăm nici măcar la somnul de duminică dimineață pentru El!
Priviți Cuvioșii, care trăiesc în chinurile ascezei pentru Domnul..
Noi nu rezistăm să stăm cu El nici măcar două ore, la Sfânta Liturghie!
Au fost sfinții oameni ca noi? Da, la început erau ca noi: cu greșeli, cu patimi, cu fel și fel de căderi.. Dar L-au cunoscut pe Domnul și din dragoste pentru El au renunțat la tot ce nu Îi place Lui! Astfel încât Sfântul apostol Pavel se întreba: "Cine ne va despărți pe noi de dragostea lui Hristos"? Nimeni și nimic!
Da, au fost sfinții oameni ca noi la început.. Dar curățindu-se de patimi unii cu sânge, alții cu oftaturi, cu gemete și cu sudoare, a coborât Duhul Sfânt peste ei și i-a transformat definitiv.. I-a sfințit! Astăzi vedem trupuri de sfinți frumos uscate, frumos înmiresmate, așteptând în racle trâmbița Arhanghelului ca să le ridice la Înviere.. Sfințenie pe care o atingem cu mâna..
Ăsta-i destinul creștinului: de A DEVENI SFÂNT, pentru că asta-i porunca Domnului nostru Cel milostiv: "Fiți sfinți, precum Tatăl vostru Cel ceresc Sfânt este"! Unii au reușit să împlinească porunca, iar noi îi fericim, îi cinstim și ne rugăm lor: SFINȚILOR AI LUI DUMNEZEU, RUGAȚI-VĂ PENTRU NOI! Amin
Domnul să vă sfințească prin Duhul Său Cel Sfânt!
Preotul Sorin Croitoru din Mantova (Italia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ