duminică, 17 iunie 2018

.FĂTĂRNICIA...

”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.” (Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)



   Bucuria mea, “fatarnic” inseamna nesincer (adica, una gandeste si alta vorbeste).

 “Pe ucigas si pe viclean (fatarnic) il uraste Domnul” (Psalm 5:6).
Fatarnicie, inseamna atitudine nesincera, prefacuta, care inseala in aparenta, dar in realitate este minciuna, este falsificarea realitatii prin viclesug.
 Fatarnicia, a devenit de fapt, un titlu pentru carturarii si fariseii iudei care erau artisti in a sti sa se prefaca, aratandu-se pe dinafara drepti si cucernici, in timp ce pe dinauntru erau plini de mandrie si de nelegiuiri.
 Fatarnicia, este incadrata intre pacatele grave fiind o mare piedica in calea mantuirii, molipsindu-i  chiar si pe unii crestini.
Fatarnicul isi apreciaza comportarea ca fiind iscusita, plina de  mestesug, dar in nici un caz un pacat. El nu ia in considerare acest pacat stinge dragostea fata de Dumnezeu si de oameni, cinstea, curatia. Stiind ca oamenii fatarnici nu sunt deloc fericiti, sa nu uitam indemnul Mantuitorului nostru Iisus Hristos:
 „Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu” (Matei 5:8), sa sadim in inimile noastre Vietile Sfintilor Parinti,  ale Sfintilor Mucenici, pentru rodirea cea buna. Sa invatam de la ei credinta crestin-ortodoxa, rabdarea, nadejdea si iubirea de vrajmasi, virtuti cu care putem birui pacatele acestui veac si astfel sa putem pasi in Imparatia Cerurilor rugandu-ne cu tot sufletul:

“Stapane Doamne, Iisuse Hristoase, Cela ce esti izvorul vietii si al iubirii, nu ingadui viclenilor diavoli, sa ne desparta pe noi, de Tine si de Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa! Amin si Aliluia!
                                                                                                                             Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ