luni, 27 decembrie 2021



... SFANTUL ARHIDIACON STEFAN, PRIMUL APOSTOL, PRIMUL MUCENIC si DIACON ...
   🙏 Bucuria mea, indata dupa inaltarea Domnului Iisus Hristos la Ceruri, Sfintii Apostoli, indemnati de Duhul Sfant, au ales 7 barbati, peste care si-au pus mainile, hirotonitonindu-i diaconi: Stefan, Filip, Prohor, Nicanor, Timon, Parmena si Nicolae. Sfantul Stefan, atat era aprins de dragostea lui Dumnezeu si plin de intelepciune incat nimeni dintre iudeii nu-i putea sta impotriva. Acest lucru a facut sa-si atraga asupra sa furia Sinedriului, unde a fost dus spre judecata si acolo, le-a grait asa: “Voi cei impietriti la inima, pururea va impotriviti Duhului Sfant! Pe care dintre prooroci nu i-au prigonit parintii vostri! Iata vad cerurile deschise si pe Fiul Omului stand la dreapta lui Dumnezeu!” L-au ucis cu pietre, iar el s-a rugat cu voce inceata pentru sine, zicand: “Doamne, Iisuse Hristoase, primeste duhul meu!” Apoi, ingenunchind, s-a rugat pentru ucigasii sai, strigand cu glas mare: “Doamne, Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!” Si zicand acestea adormit. Primul om care a murit pe pamant in Vechiul Testament a fost Abel (omorat de  cutitul fratelui sau Cain). In legea crestinismului, legea lui Hristos, primul om care a murit cu credinta in Hristos a fost Sfantul Apostol si Arhidiacon Stefan (omorat cu pietre de conationalii sai). Asadar, de la inceput intunericul a urat LUMINA, pacatul s-a razboit cu virtutea, raul s-a impotrivit BINELUI. Minciuna a cautat sa sugrume ADEVARUL, omul cel nedrept a cautat sa-i ia viata celui DREPT, dar cu cat mai multe sabii s-au ridicat, cu atat mai multi mucenici, cu cat s-au ridicat mai multe pietre cu atât s-au ridicat mai mult la posturi cu cat a curs mai mult sînge cu atât s-a întărit mai mult creștinismul cu cat au batut mai multe vanturi, cu atat s-a inaltat mai sus crucea Bisericii Crestin Ortodoxe, fiindca, ispitele si prigoane, incercarile si lacrimile, pot ispasi lumea de pacate. Sfantul Arhidiacon Stefan ajungand in Imparatia lui Dumnezeu, a primit trei cununi care de care mai frumoasă CUNUNA APOSTOLATULUI, dIn mana Tatalui ceresc, fiindca el L-a propovaduit pe Fiul lui Dumnezeu inaintea lumii. 2. CUNUNA MUCENICIEI, din mana Fiului lui Dumnezeu. 3. CUNUNA FECIORIEI,  din mana Duhului Sfant.
   🙏 Sfinte Arhidiacon Stefan, roaga-te lui Dumnezeu si pentru noi pacatosii, acum, in ceasul mortii si in ceasul judecatii noastre. Amin!
           Preot Ioan 🛎.
”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.” (Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ