luni, 20 iunie 2022

MIHAI EMINESCU, CRESTIN ORTODOX

”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.” (Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)



    Bucuria mea, despre Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa si neamul romanesc spune asa: "Cine o combate pe ea si ritualurile ei, poate fi cosmopolit, socialist, nihilist, relublican, universal si orice i-o veni in minte, dar, numai roman nu este". Cat de frumos a vorbit Mircea Eliade despre opera lui Eminescu: "Daca poporul roman dispare de pe fata pamantului si ramane c o carte a lui Eminescu, lumea va sti cine au fost romanii". Mihai Eminescu, pe langa  poeziile minunate, ne-a lasat si cuvinte pline de intelepciune. El zice asa: "Scoala va fi scoala, cand omul va fi om si statul va fi stat". De la el ne-au ramas aceste cuvinte: "Timpul ia timp si timpul ia tot!" Tot el zice: "Egalitatea nu exista decat in matematica." Si mai spunea ca "Oamenii se impart in doua categorii: Unii care cauta si nu gasesc, altii gasesc si nu sunt multumiti". 
Sarac este cel care se simte sarac, caruia ii trebuie neaparat mai mult decat are". "Am inteles ca un om poate avea totul, neavand nimic si nimic, avand totul". "Stejarul creste numai unde este pamantul bun, buruienile cresc pretutindeni". "Mita este in stare sa patrunda orisiunde in tara aceasta. Pentru mita, capetele cele mai de sus ale administratiei vand sangele si averea unei generatii". "Cel mai mare pacat al oamenilor este frica, spaima de a privi in fata si a recunoaste adevarul. El este crud, acest adevar, dar numai el foloseste". 

    ROATA SE INTOARCE LA FEL PENTRU TOATA LUMEA. RAUTATEA, se intoarce mereu la cel care a trimis-o, IUBIREA, la cel care a daruit-o, INVIDIA la cel care o simte.

   🙏 Dumnezeu si Maica Domnului sa te binecuvanteze bucuria mea in toata ziua de astazi si in tot lucrul tau. Amin si Aliluia!

                                                                                                                                 Preot Ioan 🔔.

Un comentariu:

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ