joi, 23 septembrie 2021

CRESTINE, UNDE-TI SUNT LACRIMILE CAND TE IMPARTASESTI?

”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.” (Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)


Bucuria mea, pe langa celelalte Sfinte Taine (BOTEZ, MIRUNGERE, CUNUNIE RELIGIOASA, SFANTUL MASLU) fara POCAINTA, adica, fara SA NE SPOVEDIM si SA NE IMPARTASIM, cel putin in cele patru posturi mari de peste an, sau, ori de cate ori ne-o cere constiinta, dupa cum zic la unison toti Sfintii Parinti: “NIMENI NU SE POATE MANTUI”. Fiecare crestin ortodox, trebuie sa se apropie de Sfantul Potir pe cat ii sta in putere, cu constiinta curata, cu inima neprihanita, cu traire lipsita de reprosuri, impacat cu toti, dar, si cu multa smerenie, fiindca, asa spune proorocul David: “Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi” (Psalm 50:18).

Asadar, sa ne apropiem de Sfantul Potir cu capul putin plecat, “cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste”, zicand in gandul nostru: “Doamne, Dumnezeule, eu nu sunt vrednic (a) sa mi se dea Sfanta Impartasanie, dar o primesc din ascultare de parintele meu duhovnic”.

Si minunat ar fi, daca am avea si lacrimi in ochi, fiindca, zice Sfantul Parinte, Isaac Sirul: CRESTINE, UNDE-TI SUNT LACRIMILE CAND TE IMPARTASESTI?” Dupa ce am primit Sfanta Impartasanie, se cuvine sa citim “RUGACIUNILE DE MULTUMIRE de dupa Sfanta Impartasanie”.

Apoi, cel putin in cele trei zile de dupa Sfanta Impartasanie, ar trebui sa ne ostenim sa fim ORBI (sa nu vedem greselile, pacatele, patimile altora), SURZI (sa nu ascultam barfa, clevetelile altora) si MUTI (sa nu clevetim noi pe nimeni), sa fim BLANZI, RABDATORI, MILOSTIVI, SMERITI, IERTATORI si RUGATORI (zicand in gand: Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse!).

Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ