miercuri, 13 noiembrie 2019

CRESTINUL ORTODOX TREBUIE SA FIE UN OM AL PACII

”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.” (Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)


Bucuria mea, asa scrie in Sfanta Scriptura: “Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema” (Matei 5:9). 
Prin Sfantul Apostol Pavel, Duhul Sfant ne graieste asa: “Daca se poate, pe cat sta in puterea voastra, traiti in buna pace cu toti oamenii” (Romani 12:18). Iar, Iisus Hristos, care este Imparatul Pacii, atunci cand a intrat in casa, la cei 11 Apostoli (Iuda se spanzurase), i-a salutat cu binecuvantarea: “Pace voua!” (Ioan 20:21). 
Asadar, fiecare crestin ortodox trebuie sa fie “UN OM AL PACII", adica, sa fie in pace cu Dumnezeu, cu cei din jurul sau si cu constiinta sa. Sfantul Serafim de Sarov spune asa: “Cu orice pret, noi trebuie sa incercam a pastra pacea sufletului si sa nu ne tulburam la jignirile venite de la altii. Nimic nu este mai pretios decat pacea intru Hristos Domnul". Iar Sfantul Antonie cel Mare zice tare frumos: "In aceasta lume este o inselare sa crezi ca se poate sluji la doi stapani, adica, sa incerci sa slujesti in paralel lui Dumnezeu si Mamonei (diavolului), pentru ca slujirea Mamonei, duce la sfasieri launtrice, la ruperea sufletului de catre draci”. 
Mamona este si dracul lacomiei de bani si despre acesta Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Esti bogat? Foarte bine! Esti zgarcit? Foarte rau! Nu bogatii vor fi osanditi, ci aceia care slujesc bogatiei”. 
Iar daca vin ispite, incercari, necazuri, boli... “Dati multumire pentru toate, caci aceasta este voia lui Dumnezeu, intru Hristos Iisus, pentru voi” (1 Tesaloniceni 5:18)
CINE ARE MINTE, SA IA AMINTE LA ACESTE SFINTE CUVINTE!
Preot Ioan 🛎.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ