sâmbătă, 22 iulie 2017

DESPRE ISPITA

”De vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire.” (Sfântul Pavel în Epistola către romani a Sfântului Apostol Pavel)


Daca Sfantului Apostol Pavel i-a fost de  folos ispita: "Datu-mi-s-a mie un ghimpe in trup, un inger al satanei, sa ma bata peste obraz, ca sa nu ma trufesc", cu atat mai mult ne vor folosi noua ispitele atunci cand le rabdam. 
   Sfantul Apostol Pavel, L-a rugat pe Dumnezeu de trei ori sa ridice ispita, insa El, ingrijindu-se de sufletul sau, nu i-a ascultat rugaciunea si i-a spus: "Iti este de ajuns Harul Meu, caci puterea Mea in slabiciune se desavarseste", asadar, ispita aceasta o vei avea, ca sa sporesti in smerenie.
   Asadar, rabdati cu bucurie orice ispita pe care o ingaduie Dumnezeu peste voi; fie mahniri, fie salbaticire a patimilor, fiindca spre folos ni le trimite Dumnezeu, iar rabdarea ne-o va socoti ca nevointa. Drept aceea multumiti lui Dumnezeu! Slaviti-L cu gura si cu inima, fiindca dupa ispita, atunci cand o suferim cu rabdare si multumire, va veni mangaierea Harului.
   Cine a intrat in Rai fara ispite, ca sa intram si noi? Nimeni! Toti Sfintii au trecut prin felurite ispite si necazuri si au slavit pe Dumnezeu intru rabdarea lor si au primit cununa slavei celei vesnice.
  Nu va pierdeti curajul in lupta pentru mantuire! Hristos sta de fata nevazut, luand aminte la nevointa fiecaruia. Asadar, nevoiti-va cu rabdare! Chemati Numele lui Iisus (Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse) si va veti imbogati in Harul lui Dumnezeu! Nevoiti-va sa dobanditi minte curata.
                      Preot Ioan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar."

(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)

Arhivă blog

BLOGURILE MELE LE GASITI AICI !

Postări populare

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ

CITESTE AICI DESPRE APA SFINTITĂ
CLIK PE IMAGINE

Despre mine

Fotografia mea
Sunt pe internet , pentru Slava Lui Hristos si lucrez la Via Domnului ..Iubesc Ortodoxia ,,Credinta adevărată!

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

Amintiri din Pelerinaj Grecia 2017

INTRĂ SI AICI :

Wikipedia

Rezultatele căutării

TAINA SFÂNTULUI BOTEZ